• مشاهده تمامی اخبار

  • اخبار صنفی

  • مشاهیر وکالت

  • مقالات

  • قرارداد حق الوکاله

  • تخلفات انتظامی

  • قوانین و مقررات جدید

  • نظریات مشورتی

  • مصوبات هیات مدیره

  • اخلاق حرفه ای

  • معرفی کتاب

  • چهره ها در عدلیه

  • نغز نامه

  • گوشه های تاریخ

  • همایش های حقوقی

  • فرهنگی و هنری

  • عکس هفته

  • لایحه جامع وکالت رسمی

  • آداب الدعوی -نوشته رحمان زارع

  • مشاهیر قضاوت

  • رقص آتش - نوشته رحمان زارع

  • مصاحبه ها

  • زنان و کودکان

  • حقوق بین الملل

  • حقوق و سینما

  •  
    حقوق درفیلم های سینمایی (قسمت اول)
    ادامه مطلب

    ابراهیم گلستانی شیشوان - وکیل دادگستری

    مقدمه
         تابستان امسال همکار گرانقدر و فرهیخته سرکار خانم فریبا توکلی که در هنر هفتم صاحب نظر و فیلم شناس و بازی شناسی برجسته است ، فیلم 12 مرد خشمگین(12 angry man) اثر منحصر به فرد سیدنی لومت (Sidney lumet) را مرحمت و توصیه به دیدن این فیلم نمودند . با وجودیکه چندان علاقه ای به دیدن فیلم ندارم ، آخر هفته ای در کمال بی رغبتی و برای سرگرمی و شاید اطاعت از امر همکار فرزانه ، شروع به تماشای فیلم نمودم و به قدری جذب تماشای فیلم شده بودم که از آنچه در اطرافم می گذشت بی خبر ماندم و بقول همسرم در این عالم نبوده ام و حتی متوجه حضور وی نشده ام. گیرایی فوق العاده فیلم و بازی روان و تماشایی بازیگران ،طرح موضوعات ومسائل مهم رسیدگی های قضایی ، موجب شد که دو بار ...

    بیشتر تعدادنظرات:(3)

    عید غدیر مبارک
    ادامه مطلب

    مرحوم صادق سرمد - وکیل دادگستری


               صادق سرمد یكى از شعراى متأخر و کیل دادگستری بودند . سروده‏هاى زیبایی دارد . شعری زیبا در خصوص عید غیر سروده است که در ذیل آمده است . عید غدیر مبارک . سپهر عدالت.

    گر هزار بشير آمد و نذير آمد
    - محمد است كه بى مثل و بى نظير آمد

    - ز آسمان رسالت بتافت ختم رسل
    - كه چرخ معدلت از طلعتش منير آمد

    - عقول ناقصه از شرم دم فرو بستند
    - كه عقل كامل و كل در سخن دلير آمد

    - به قدرت صمدى در صنم شكست افتاد
    - كه دور سلطنت واحد قدير آمد

    - بساط ظلم بر افتاد از بسيط زمين
    - بشير عدل الهى چو بر سرير آمد

    نخست مرد خدايى كه دست بي...

    بیشتر تعدادنظرات:(1)

    سمینار دو روزه ی اخلاق و حقوق باروری پژوهشگاه رویان، در آذرماه
    ادامه مطلب

    با عرض سلام و احترام؛

    کنگرة سالیانة «اخلاق و حقوق باروری» رویان، امسال در 29 و 30 آذرماه برگزار خواهد شد. به این مناسبت از همة دوستان و علاقه ‏مندان به مباحث حقوق پزشکی دعوت می شود تا در این سمینار دو روزه حضور یابند. محورهای امسال کنگره، در دو بخش «سقط درمانی» جنین و نیز «کاهش جنین» خواهد بود. ریاست افتخاری این کنگره با جناب آقای دکتر سیدحسین صفایی است. استادان برجسته ‏ای چون آقایان دکتر سید عزت‏ الله عراقی، دکتر اسدالله امامی، دکتر طه مرقاتی، دکتر علی حسین نجفی ابرندآبادی، دکتر حسین آقایی نیا، دکتر عباس کریمی، دکتر محسن ایزانلو، دکتر حسن جعفری تبار، دکتر حسن بادینی، و بسیاری دیگر از اساتید سرشناس فقه و حقوق و پزشکی و علوم روانی و اجتماعی حضور خواهند داشت.

    کسانی که مایل به فعالیت پژوهشی در این زمین...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    شیوه رسیدگی به دعاوی در شورای حل اختلاف مغایرقانون اساسی است
    ادامه مطلب

     

                        یک استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه رفع اختلاف، اختیاری است و اجباری در آن نیست، شیوه رسیدگی به دعاوی در شورای حل اختلاف را مغایر با قانون اساسی دانست.
     
    دکتر نعمت احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره عملکرد نهاد شورای حل اختلاف تصریح کرد: امور قضایی این شورا به وسیله افراد غیر حقوقدان دنبال می‌شود.
     
    وی با بیان اینکه قرار نبود شورای حل اختلاف مرجعی برای صدور رای باشد، ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر این شورا تصمیمات قضایی اتخاذ می‌کند و عملکردش بر خلاف قانون اساسی است.
     
    وی با بیان اینکه عدالت قضایی زمانی در کشورمان حاکم خواهد شد که مراجع غیر قضایی حذف شوند، افزود: اشکال عمده‌ای که بر سیستم قضایی حاکم است این است که آماردهی یک امتیاز محسوب می‌شود و می‌توان گفت که هم شعبات ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    می گویند دادگستری هر کشور....
    ادامه مطلب

                                           مرحوم سید تقی هاشمی - وکیل دادگستری

                   می گویند دادگستری هر کشور آیین تمام نمای اوضاع و احوال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی آن کشور است . اگر این سخن درست باشد ، که به نظر می رسد حرف بی راهی هم نیست در این صورت منطقی ترین کار این است که مردم هر کشوری اصلاح امور را از دادگستری شروع کنند و برای رسیدن به این هدف ، زیر بار پرداخت هر نوع هزینه و یا سرمایه گذاری که لازم باشد بروند تا با اصلاح امر در دادگستری ، بهبود اوضاع در سایر قسمت ها نیز به تدریج فراهم شود .
    اگر جایگاه قوه قضاییه در میان سایر قوا که حدود و ثغور آن در قانون اساسی تعیین شده ارزیابی و به نقش آن در ایجاد امنیت و گسترش عدالت و برقراری نظم و حاکمیت قانون توجه شود و ت...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    انتخاب وکیل سال"
    ادامه مطلب

    امیر سالار داودی - وکیل دادگستری

    الف.پردازش پیشنهاد:

            تشکیل کمیسیون ویژه انتخاب وکیل سال. اولین دوره این کمیسیون وظیفه تعیین شرایط برای احراز عنوان وکیل سال را بر عهده بگیرند.حتی می توان از مجموعه وکلای شناخته شده و شهیر برای تعیین و اعلام این شرایط بهره برد. این کمیسیون هم ساخت یک یادبود به همراه لوح تقدیر را در دستور کار قرار دهد و هم حسب تصویب هیات مدیره کانون وکلای دادگستری جایزه ای نقدی معین نماید. اگر این پیشنهاد در سطح اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) مطرح گردد که بی تردید می تواند وجه ای ملی و کشوری به خود اختصاص دهد.حتی می توان این مراسم را در 2 مرحله برگزار نمود.هر کدام از ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    اطلاعیه
    ادامه مطلب

                        نظر به اینکه کانون وکلای دادگستری مرکز در نظر دارد کارگاه آموزشی با موضوع ( رایانه ) برگزار نماید لذا همکاران محترم وکیل یا کارآموز که علاقمند به تدریس در این زمینه می باشند خواهشمند است تمایل خود را کتباً به ضمیمه مدارک مربوط به دفتر امور کارآموزی تسلیم نمایند.

    وبسایت کانون وکلای مرکز

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(1)

    شاغلان شوراهای حل اختلاف فاقد تجربه و دانش قضایی لازم هستند
    ادامه مطلب

                       

                          مدیر گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه به طور کلی نه می‌توان گفت این شوراها در کارشان ناموفق بوده و نه می‌توان گفت که به طور کامل موفق بوده‌اند، اظهار کرد: صلاحیت شوراهای حل اختلاف نیازمند بازنگری جدی است.

    دکتر حسین میرمحمدصادقی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد چگونگی فعالیت شوراهای حل اختلاف، تصریح کرد: فکر تشکیل شوراهای حل اختلاف که در یکی از برنامه‌های توسعه به آن اشاره شده بود، به افزایش قابل توجه پرونده‌های قضایی باز می‌گردد.

    وی ادامه داد: پرونده‌های بسیاری در دادگستری مطرح بود که پیچیدگی‌های زیادی از لحاظ مباحث حقوقی و قضایی نداشت و در مورد برخی از آنها نیز اگر در جهت ایجاد صلح و سازش میان اصحاب دعوا تلاشی صورت می‌گرفت، قطعا طرفین در موقعیتی بودند...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    هیات نظارت حق فیلتر کردن نشریات الکترونیکی فاقد مجوز را ندارد
    ادامه مطلب

              هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه هیات وزیران که صلاحیت فیلتر، توقیف و لغو پروانه خبرگزاری‌ها و نشریات فاقد مجوز را به هیات نظارت بر مطبوعات داده بود، ابطال کرد.

    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رای شماره 438-437 هیات عمومی دیوان عدالت اداری آمده است:

    «نظر به اینکه مطابق تبصره 4 قانون اصلاح ماده یک قانون مطبوعات مصوب سال 1388، خبرگزاری‌های داخلی از حیث حقوق، وظایف، حمایت‌های قانونی و جرایم و مجازاتها و مرجع و نحوه‌ دادرسی مشمول احکام مقرر در این قانون و اصلاحات آن هستند و همچنین بر اساس تبصره 3 ماده یک همان قانون، کلیه نشریات الکترونیکی نیز مشمول مواد این قانون به حساب می‌آیند و به موجب تبصره 2 ماده یک قانون مذکور، نشریه‌ای که بدون اخذ پروانه از هیات نظارت بر مطبوعات منتشر شود از شمول قانون خارج و تابع ق...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    ملاحظاتي در باره پرونده فساد بزرگ بانكي
    ادامه مطلب

    دكتر سيد محمود كاشاني وكيل پايه يك دادگستري

    در مهر ماه سال گذشته مقامات قضايي كشور از وجود يك پرونده فساد بزرگ در شبكه بانكي كشور پرده برداشتند وبا صدور كيفرخواست براي گروهي از متهمان اين پرونده و ارجاع آن به دادگاه انقلاب ، هر از چندي اخباري از سوي مقامات بلند پايه قضايي در باره اين پرونده در رسانه ها منتشر شده است. كوتاه شده موضوع اين پرونده اين است كه شخصي توانسته است يكي از شركت هاي بزرگ مصادره شده را از سازمان خصوصي سازي خريداري و با تملك اين شركت بزرگ ، ارقام سنگيني اعتبارات اسنادي ريالي از يكي از شعبه‌هاي بانك صادرات ايران در اهواز به نفع اين شركت گشايش كند. دست انداركاران اين شركت سپس آنگونه كه ادعّا شده است توانسته اند با پرداخت رشوه ، اين اعتبارات اسنا...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    «شورا» راه حل مشکلات قضایی نیست
    ادامه مطلب

    بهمن کشاورز: شوراهای حل اختلاف کارآیی لازم را نداشته‌اند/ «شورا» راه حل مشکلات قضایی نیست
     

     رییس سابق اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) معتقد است که شورای حل اختلاف طی سال های اخیر کارآیی مطلوب را نداشته است. او هم چنین تاکید کرد که قوه قضاییه مشکلات و کمبودهای زیادی دارد و تا زمانی که مشکلات قوه قضاییه حل نشود تشکیل نهادهایی مانند شورای حل اختلاف راهگشا نیست.
    بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره عملکرد نهاد شورای حل اختلاف گفت: این شورا با هدف کم کردن بار دادگستری و سوق دادن اصحاب دعوا به مرجعی که کار را از طریق صلح و سازش حل می‌کند، تشکیل شده است.
    این حقوقدان با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس درباره عملکرد شورای حل اختلاف گزارشی را ارائه داد...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    تنها، محل برگزاری این کنگره ملی در اصفهان است
    ادامه مطلب
    احمد پنجه­ پور- کارآموز وکالت

                دومین کنگره ملی وکلا برگزار شد؛ اصفهان در شکوه پاییزی خود در این موقع از سال غوطه­ ور است. وقتی برگ­های چهارباغ عباسی شما را به سمت هتل شاه عباس (که می گویند کهن­ ترین هتل جهان است) فرا می­ خوانند؛ دیگر شکوه که هیچ؛ غرق در "همه" می­ شویم.

    وارد سالن مجلل همایش­ ها که می­ شویم، تازه باورمان شد که انگار چنین مراسمی و چنین عزمی امکان­ پذیر و میسر است. از نام­ ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    نشست تخصصی
    ادامه مطلب

      

    دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکز

    با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار می کند

    نشست تخصصی نقد و تحلیل آراء قضایی

    در زمینه داوری

    با حضور :

    1- آقای دکتر سید مفید کلانتریان

    2- آقای دکتر جلیل مالکی

    3- آقای دکتر منصور پورنوری

    4- آقای دکتر نجابت اله ابراهیمیان

    زمان برگزاری : ساعت 1...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    گزارش از نشست مشترک سازمان جهانی مالکیت فکری با کانون وکلای مرکز
    ادامه مطلب

                    گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، آرويند ويسواتان در نشست مشترک سازمان جهانی مالکیت فکری با کانون وکلای دادگستری مرکز درباره ارزش‌گذاری بر محصولات فکری و معنوي و نقش وكلا بر حمايت از زيان ديده گفت: وکلا باید در نظر بگیرند که اگر محصولی سود مطلوب را به دست نیاورد، صاحب محصول چقدر ضررمی کند. 
    رییس مرکز استراتژیک مالکیت معنوی هند تصريح كرد: وكلا بايد بر اساس درآمدي كه از آن محصول به‌دست مي‌آيد صدمه فعلي و آينده فردي را كه مورد تقلب قرار گرفته سنجيده تا بتواند از موكل خود حمايت كند.
    پروفسور اورلیش موزر استاد دانشگاه و رئیس دانشکده حسابداری و مالیه دانشگاه آرفورت آلمان، آرویند ویفواناتان رییس مرکز استراتژیک مالکیت معنوی هند و علی جزایری رییس انتقال تکنولوژی‌و‌‌نوآوری سازمان بین‌المللی مالکیت فکری و معنوی سخنرانی کردند.

    ح...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    ایران در بین 141 کشور جهان از نظر نوآوری،‌ رتبه صد و چهارم را دارد
    ادامه مطلب

                به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، علي جزايري رئيس انتقال تكنولوژي و نوآوري سازمان بين‌المللي مالكيت فكري درنشست مشترک وایپو با کانون وکلای دادگستری مرکزاظهار داشت: ایران در بین 141 کشور جهان از نظر نوآوری،‌ رتبه صد و چهارم را دارد.

    وي ادامه داد: اگر كشورهاي پرجمعيتي همچون چين و هند به رتبه‌هاي برتر در نوآوري رسيده‌اند به دليل ظرفيت بالاي جمعيتي آنان نيست بلكه بدليل اقدامات اساسي در زمينه نوآوري‌هاي جديد بوده است.

    جزايري با اشاره به اينكه ايران طي چند سال گذشته پيشرفت شاياني در اين زمينه داشته است، خاطرنشا...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    وبسایت گروه وکلای کاسپین
    ادامه مطلب

     

    وبسایت گروه وکلای کاسپین به همت آقای رامین وفاتبار فعالیت خود را در فضایی متفاوت شروع کرد .

     

    برای دیدن و استفاده از مطالب وبسایت گروه وکلای کاسپین به نشانیhttp://caspianlawyers.com/ مراجعه فرمایید. 

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    اظهارات صالح نیکبخت در دومین اجلاس کنگره ملی وکلا
    ادامه مطلب

     

                    مقدمه رسیدگی به دعاوی مردم تابع قوانینی است که اجرای درست دقیق و به موقع آن در مبارزه با جرم و پیشگیری از آن و فصل خصومت بین مردم نقش به سزایی دارد اما زوایای پیچیده دعاوی آنقدر ساده نیست که صرفاً با اظهارات اصحاب دعوی که غالباً سعی در کتمان حقیقت دارند حل و فصل و «امنیت قضایی عادلانه» تأمین شود.

    نگاهی به تاریخ یک قرن اخیر کشور ما نشان میدهد که در هر دو انقلاب مشروطه و اسلامی تأمین عدالت قضایی یکی از خواست های مردم و از انگیزه های حرکت های انقلابی بوده است در 33 سال اخیر هم به علت اهمیت موضوع بخشی از اظهارات مقامات به این موضوع اختصاص یافته است تامین «امنیت قضایی عادلانه» میسر نیست مگر اینکه استقلال قوه قضاییه مبتنی بر ایجاد دادگاه با قضات مستقل رعایت شود؛ با این وجود این نهاد هم نمی تواند مجری عدالت باشد مگر ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    دکتر محمدجعفر حبیب زاده دیدگاههای خود را پیرامون موضوعات دومین اجلاس کنگره ملی وکلا بیان کرد
    ادامه مطلب

     

    گذر زمان و تجربه زندگی اجتماعی نشان داده است که انسان در مبارزه برای زندگی و پیکار مستمر برای دفع خطرات از گرانبهاترین سرمایه های انسانی یعنی جان مال آزادی کرامت و ناموس خویش نیازمند حمایت دیگران است وکالت یکی از ابزارهای قانونی حمایت از سرمایه های مذکور است به رغم آن که وکیل زبان موکل و ابزار دفاعی اوست، مهمترین تکلیفش دفاع از اجرای عدالت است درک صحیح از وکالت دادگستری و فهم صحیح ارتباط آن با نظام قضایی و این که این دو نهاد جزء تجزیه ناپذیر از نظام حمایتی حقوق و آزادی های شهروندانند حرفه وکالت را در جایگاه واقعی آن قرار می دهد این جایگاه موجب گردیده در اسناد بین المللی حقوق بشر علاوه بر توجه ویژه به این نهاد استفاده از مساعدت وکیل در تمامی مراحل رسیدگی قضایی حق شهروندان معرفی شود در جهان امروز توقع شهروندان از حمایت و پشتیبانی از حقوق فردی و اجتم...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    انتقاد سخنگوی پیشین قوه قضاییه از اصرار شورای نگهبان بر تفکیک «تعزیرات» از «بازدارنده‌ها»
    ادامه مطلب

     

                               سخنگوی پیشین دستگاه قضایی و مدیر گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، تفکیک تعزیرات از مجازات‌های بازدارنده در قانون مجازات اسلامی را نادرست خواند و گفت: تعزیرات در فقه سنتی دارای آنچنان گنجایش و ظرفیتی است که تمام مواردی که بنا بر مصلحت حکومت برای آن مجازات‌هایی تعیین می‌شود، جزو همان سرفصل کلی تعزیرات قرار می‌گیرد.
     
    دکتر حسین میرمحمدصادقی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اصلاحات لایحه قانون مجازات اسلامی، تصریح کرد: از سال 1370 در کنار مجازات‌های سنتی حد، قصاص، تعزیر و دیه، یک نوآوری ناصحیح در قانون مجازات اسلامی را شاهد بودیم مبنی بر اینکه مجازات‌های بازدارنده به مجازات‌های فقهی سنتی اضافه شد.
     
    وی ادامه داد: افزودن این مقوله ناشی از برداشت نا...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    فعالیت های عملی تعاونی مسکن وکلا شروع شد
    ادامه مطلب

    اولین پروژه مسکونی پیشنهادی تعاونی مسکن به نام پروژه بهاران واقع در:
    یافت آباد 2 کیلومتر پایین تر از دادگاه شهید مطهری – جنب پارک بانوان – روبروی اتوبان در حال احداث بهاران
    کل پروژه 324 واحد مسکونی و 100 واحد تجاری است که در 9 بلوک 36 واحدی در حال احداث است.
    کل بلوک ها دارای پارکینگ و انباری است و نقشه معماری و سایر جزئیات آن در دفتر تعاونی مسکن به زودی برای بازدید عموم ارائه خواهد شد.
    نحوه ثبت نام و شرایط پرداخت برای واحدهای مسکونی ارائه شده جهت پیش فروش در پروژه بهاران به شرح زیر اعلام می گردد:
    1-    کلیه متقاضیان ابتدا باید در سایت www.nxz.ir  ثبت نام نمایند.
    2-   با توجه به محدودیت واحدها و تعداد بسیار زیاد اعضاء ملاک تعیین اولویت در انتخاب واحد تاریخ و ساعت و دقیقه و ثانیه چاپ شده در فیش های واریزی بانکی یا رسید ارا...

    بیشتر تعدادنظرات:(3)



    < انتها ... 71 72 73 74 75  ... ابتدا > 

    Design By Gitysoft